Служебният здравен министър Стойчно Кацаров предложи серия от промени в системата на

...
Служебният здравен министър Стойчно Кацаров предложи серия от промени в системата на
Коментари Харесай

Здравният министър предлага отпдане на лимитите на болниците

Служебният здравен министър Стойчно Кацаров предложи серия от промени в системата на опазването на здравето у нас, които съгласно него би трябвало да подобрят достъпа на пациентите до медицински услуги, както и тяхното качество.  " Налага се да извърши такава смяна, няма какво да се чака новия парламент. Няма причина нещата, по които има единодушие, да чакат изборите ", разяснява той. 

По думите на Кацаров промяната на модела е разисквана с Българския лекарски съюз и Националната здравно-осигурителна каса, които са я подкрепили. " Искаме колкото може по-скоро да старират договаряния за смяна на Националния рамков контракт ", съобщи Кацаров.

Някои от ограниченията, като отпадане на лимитите за лечебните заведения и промени в цените на медицинските действия, е по-правилно да се случат от 1 януари 2022 година, уточни той. За други от тях съгласно него може да се работи още в този момент - да вземем за пример изваждане на някои действия, осъществявани в лечебните заведения, отвън тях и така нататък

Очаквайте детайлности.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР